?

Log in

No account? Create an account
grumpy

MAT-os conSzomorú con volt a múlt hétvégi. Ahogy a barátnőm frappánsan megfogalmazta, olyan volt, mintha visszamentünk volna az időben 4-5 évet. Talán az elő PeCsá-s con lehetett ilyen, ami akkor valószínűleg még nagy dolognak számított, de ma már azért többet várna az ember.
Mivel előzőleg utánanéztem, hogy mire lehet majd számítani, így annyira nem lepett meg a dolog, de ennél azért jobbat vártam.

Az egész akkor kezdődött, amikor (a bejelentett) pénztárnyitás előtt fél órával beálltam az elővételes pénztár elé, és csak úgy 10-15-en álltak előttem a sorban, de ezt akkor még rá lehetett írni pocsék idő számlájára is. Végül 10.30-ra már be is jutottunk a PeCsába, még azzal együtt is, hogy szokásukhoz híven késve nyitották ki a kapukat.

Odabent első dolgunk az árusokhoz vezetett, de a sátor kongott az ürességtől, nem csak az árusok, de még a vevők is kevesen voltak, pedig nyitás után itt szokott lenni a legnagyobb tömeg. Mivel előre tudtam, hogy sok bolt és kiadó fogja bojkottálni a cont, így berendeltem egy nagyobb mangacsomagot az Animelandtől, amit át is vettem gyorsan (és megszabadítottam magam egy kisebb vagyontól ^^’). Ezen kívül csak az új Vízisten menyasszonya kötetet szerezem be, valamint egy hajcsatot és egy kitűzőt vettem magamnak.


Délre hivatalos voltam a Fanfiction beszélgetésre, mivel életemben először sikerült bejutnom a legjobb 10 közé drabble kategóriában (akit érdekel az írásom, a következő postban elolvashatja ^^). Kicsit ideges voltam, hogy ki kell állnom mindenki elé beszélni az írásomról, de végül kiderült, hogy feleslegesen aggódtam, mert ciki módon kidobtak bennünket a sátorból a karaokésok még mielőtt rám került volna a sor. ^^’ Jó igazából nem állt másból az egész, mint hogy fényezték egy kicsit az írók egóját, de az én egómnak is jól esett volna egy kis fényezés. :D A leggázabb az egészben az volt, hogy gyak. minden program annyit csúszott amennyit akart, csak minket hajítottak ki, és szegény taikósokat szúrták le este, hogy ne húzzák annyit az időt.

A félresikerült fanfic beszélgetés után elmentünk cosplay versenyt nézni, de elég nagy csalódás volt. A huszon-egynéhány versenyzőnek (csapatok és egyéniek összesen) kb. a felét úgy lasszózták össze ott a helyszínen, így olyanok is színpadra kerülhettek, akiknek a nagyi varrta a ruháját, vagy a sarki kínaiban vettek meg minden ruhadarabot. Youtubon megnéztem a vasárnapi performance-ot is, és úgy tűnt, az is pont ugyanezt a színvonalat hozta, sőt mintha ugyanazok az emberek lettek volna fent a színpadon is. O_o

A délután nagy részét főleg lődörgéssel töltöttük, a barátnőm részt vett a helyben rajzolós rajzversenyen, én meg mangát olvastam, sőt egyszer még a szállásunkra is elmentünk, úgyhogy csak este a taiko koncertre értünk vissza.
Az esti koncert volt az egyetlen olyan program, amire azt tudom mondani, hogy tényleg színvonalas volt. Nekünk legalábbis nagyon tetszett, és eszméletlenül jó arc volt a szőke srác, aki az egyes dalok között szórakoztatta a közönséget, míg a társai átrendezték a dobokat. :D

Csak szombaton voltam kint, de igazából nem is bánom, hogy nem volt vasárnapra jegyem, az egyetlen program, amit szívesen megnéztem volna, a dinnyecsapkodást volt.
Nem tudom, hogy a MAT mit csinál, de hogy nagyon rosszul csinálja, az már biztos. Ez a con nagyjából ugyanazt a színvonalat hozta, mint a tavaly őszi MondoCon, de nekik legalább megvolt az a mentségük, hogy az volt az első nagyobb conjuk.
Elvileg már meghirdették májusra a Sakuracont, de ha akkor is lesz konkurens rendezvény, akkor szerintem inkább azt fogom választani, sőt még azt is el tudom képzelni, hogy ha ez a con nem hozott elég bevételt, akkor le is fogják fújni, mivel nem lesz elég pénzük hozzá, hogy megrendezzék.
Nem nagyon örülök annak, hogy kikerül a MAT kezéből a conszervezés, de nekem egy ilyen színvonalú rendezvényért nem éri meg felutaznom a fővárosba.

Mivel elég gyenge volt a cosplay felhozatal így nagyon kevés képet készítettem, de akit érdekel, az itt megnézheti őket. A kedvencem Jack volt a Pandora Heartsból. ^^

Tags:

Comments

A japán csoportomban lévő egyik lány azt mondta, hogy ez volt az eddigi legjobb conja, úgyhogy kicsit elbizonyolodtam, de ez a bejegyzés most meggyőzött, hogy jól döntöttem. ^^;

Azért az nagyon gáz, hogy csak úgy kiradírozták a fanfic-beszélgetést. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez egy normálisabb rendezvényen megtörténne...

SakuraCon meg szvsz reménytelen, ha Mondóék úgy döntenek, hogy földbe döngölik a konkurenciát. Nem tudom, hogy ennek most örülni kéne-e, vagy sem, de engem személy szerint nem fog nagyon felzaklatni, ha a Mondo veszi át majd a "vezetést". Értük sem rajongok, de legalább színvonalasabb connal tudnak előrukkolni, ami azért nem hátrány.
Annak, aki fővárosban lakik lehet, hogy érdemes volt kinézni, de nekem ezért nem érte meg 200 km-t buszozni.

Majd írsz a MondoContól? Kíváncsi vagyok, hogy az milyen lesz. Gondolom igyekeznek majd kitenni magukért, csak hogy bizonyítsák mennyivel jobban a MAT-nál. ^^
Igen, ezt megértem. Extra költségek meg energia miatt lehet, duplán MAT Con ellen lettem volna.

Yup, képekkel, meg minden. :) Ja, szerintem is így lesz, és már előre várom. ^^ (Mondjuk főleg a koncert miatt, de a többi szokásos miegyébre is kíváncsi vagyok, többé-kevésbé.)

re

Annyira akartam ANimeConra menni. Megvolt al egelső conom ami MAT-os volt. Úgy is elsőként ilyenre akartam menni, erre csalódás volt. Valahogy máshogy képzeltem el az egészet. A színpad is üres volt. Az árusoknál nem volt sok a választék. Talán azért nem volt ennyire jó, mert későn mentem be. Bár maradhattam volna tovább, de elkellett érnem a vonatomat.

Re: re

Sajna rossz cont választottál, az eddigiek nem voltak ilyen laposak. Meg az is bejátszott, hogy pont egy olyan időszakban voltatok kint, amikor nem volt semmi látványosabb program. ^^

Re: re

Ez igaz. De azért volt jó dolog is benne. Például a szép loliták, meg pár igényes cosplayer :'D Majd egyszer megnézem hogy milyen a MondoCon. Nem szívesen mennék Mondós conra, de azért kíváncsi lennék, hogy az mennyivel jobb. :S