Mariko (akagechan) wrote,
Mariko
akagechan

 • Mood:

Nyári animék


Hát ez egy meh szezon volt. Jöhet az őszi! ^^'

Natsuyuki Rendezvous
Nagyon vártam ezt a sorozatot, és az első néhány epizódja tényleg kiemelkedően jó is volt, de aztán sajnos idővel vontatottá vált az egész, és ezzel együtt az én lelkesedésem is megcsappant az anime iránt. Leszögezném, hogy nem a mesevilágos rész zavart, hanem az, amit közben Shimao művelt. Én tényleg próbáltam megérteni és megkedvelni a pasit, de sajnálatnál többre nem futotta tőlem a számára. Az utolsó részekre azért összekapta magát a sorozat, és a történet végét is szépen megoldották, de még így se tudott semmi igazán emlékezeteset nyújtani a számomra (leszámítva talán a Shimao stílusú futást XD).
7/10

Moyashimon Returns
Kicsit nehezen indult be ez a szezon, és az első részek után komolyan kezdtem aggódni, hogy csak árnyéka lesz az első sorozatnak, de aztán amikor elkezdődött a Harukás történetív, vele együtt a megszokott hangulat is visszatért. Miért van az, hogy mintha ebben a sorozatban csak abszurd romantikus párosítások léteznének? Bár van egy sanda gyanúm, hogy a vicc szinten soha egyik se fog túllépni. XD
Az utolsó rész végén meglebegtették, egy esetleges folytatás lehetőségét. Remélem elég jól fog fogyni a DVD ahhoz, hogy legyen is valami belőle.
8/10

Arcana Famiglia
Egy csomóan lehúzzák a sorozatot, de szerintem nem volt annyira rossz. Már a harmadik rész után egyértelművé vált, hogy itt bizony nem fogják kihasználni a maffia jellegű szervezetben és a fiúk speckó képességeiben rejlő lehetőségeket, hanem inkább a slice of life felé mennek el. Én ezt tudomásul vettem, de mivel szimpatikusak voltak a fiúk, néztem tovább. Igazából ilyen téren simán verte az általam eddig látott otome game adaptációkat, mert valahogy itt nem éreztem annyira műanyagnak a pasikat, a dizájnjuk és a stílusuk is egyedibb volt. A befejezést mondjuk eléggé eltolták. Az még hagyján, hogy nem hozták össze senkivel a csajt, de azért a duellót igazán megcsinálhatták volna tisztességesebben.
7/10 (Luca és Debito okán)

Jinrui wa Suitai Shimashita
Fura egy sorozat volt, igazából még most se tudom eldönteni, hogy hányadán is állok vele. Néha voltak zseniális megmozdulások benne (pl. a kopasztott csirkéket nem fogom egyhamar elfelejteni), de ezeket leszámítva inkább csak lapos volt. Alapvetően az volt a bajom, hogy nem tudtam eldönteni, hogy ezt most komolyan kellene vennem valamennyire, vagy csak szimplán nevetni kéne rajta, de végül egyiket se sikerült. Az endinget viszont nagyon szerettem.
6/10

Tags: anime
Subscribe

 • Őszi étlap

  Mivel lassan október lesz és elindulnak a sorozatok, úgy gondoltam lassan időszerű lenne írni pár…

 • Guren no Yumiya full

  A klip gáz, de hát a japán klipek már csak ilyenek. ^^’ Gondlom senkinek se újdonság a…

 • A tavaszi szezon eddig

  Hát eddig nem ájultam el ettől a szezontól, van egy-két ígéretes sorozat, de azok közül,…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments