Mariko (akagechan) wrote,
Mariko
akagechan

 • Mood:

Őszi étlapMár majdnem október, úgyhogy azt hiszem már épen itt az ideje, hogy írjak erről is egy bejegyzést. ^^’


A nyári uborkaszezon után nagyon ígéretes ősznek nézünk elébe. Annyi sorozatot néztem ki magamnak, hogy még ha a fele néhány rész után megy is a levesbe, akkor sem fogok unatkozni az ősszel.

Talán a Kamisama Hajimemashitát várom a leginkább. Ha nem láttam már hússzor az előzetesét, akkor egyszer sem, az openinget (vagy az az ending lesz?) pedig már most szeretem. Nagyon remélem, hogy nem fogják eltolni az adaptációt, és hogy nem szúrják ki a szemünket 13 epizóddal, mert manga van bőven elegendő 2 szezonhoz is.

A Lichi DE Hikari Clubról nem tudom mi fog kisülni. Vagyis van egy sejtésem, mert a mangaka anno csinált néhány poénos 4komát a mangához., és ha olyasmiben gondolkoznak, akkor vicces lesz (legalábbis annak, aki olvasta a mangát). Mondanám, hogy remélem ha sikeres lesz, akkor kapunk egy rendes adaptációt is, mondjuk egy OVA formájában, de sanszos, hogy csak az új színdarabot akarják így promotálni. :(

Elvileg lesz új Gintama is, bár nem rendes sorozat, csak az ismétlések közé kevernek új részeket. Én a magam részéről jobban örültem volna, ha inkább várnak már egy évet, és egy igazi harmadik szezonnal rukkolnak elő. Nem tudom, hogyan fogják ezt kivitelezni, mert most elvileg hosszabb történetívek jönnek a mangában, de ha lesznek új epizódok, azokat nézni fogom.

Nagyon várós még a Magi is, aminek a mangájáról csupa jót hallottam, és az a két kötet, amit elolvastam belőle ezt is látszik alátámasztani (pedig állítólag majd csak ezután indul be igazán a történet). A seiyuu stáb kilétét viszont még mindig hétpecsétes titokként őrzik, és csak vasárnap fogják bejelenteni, de valószínűleg nagy nevekről van szó, különben nem lenne értelme a nagy titkolózásnak.

Az őszi shoujo bőségszaruból kinéztem még magamnak a Sukitte Ii na Yo-t is. Az alapsztorija ugyan nem annyira eredeti (zárkózott, szürke kisegér hősnő összejön  suli menőcsávójával), de a mangának néhány fejezet alapján sikerül megfognia, mert az átlag shoujo történetekhez képest elég realisztikusan ábrázolja a tinik életét. Most mondanám, hogy ilyen téren kicsit a Nanára emlékeztet, de az egy idő után csúnyán elszappanosodott, úgyhogy nem akarom elkiabálni a dolgot. ^^’

Bevallom a Setsuen no Tempest mangájáról most az anime kapcsán hallottam először, de beleolvastam és érdekesnek tűnik. A második kötetben volt egy olyan fordulat, amivel tényleg sikerült meglepniük, és kíváncsi vagyok, hogy innen merre fog továbbhaladni a történet (a mangát direkt nem olvastam tovább ^^), úgyhogy ez is nézős lesz.

A K első osztályú látványvilággal és nagyon ütős seiyuu gárdával fog operálni, de a sztoriról még a premier előtt egy héttel is olyan keveset lehet tudni (értsd: semmit), hogy félő, hogy nem is lesz neki. Kicsit szkeptikus vagyok a sorozattal szemben, de a seiyuu-knak és a látványvilágnak nem tudok ellenállni. ^^’

A noitaminA sorozatok most nem igazán tudnak lázba hozni. A Robotics;Notes a pontosvessző miatt kap egy esélyt, de így ránézésre engem jobban emlékeztet a Guilty Crownra, mint a Steins;Gate-re, és ez nem túl jó előjel.

A Psicho-Pass már egy fokkal érdekesebbnek tűnik, és a karakterdizájn is jobban megfelel az ízlésemnek (bishik! XD), de mintha ezt a történetet már láttam volna valahol. Azért ez is kap legalább néhány epizódnyi esély, mert még akár valami jó is kisülhet belőle.

Az Ixion Saga DT mellett valószínűleg simán elmentem volna, ha véletlenül bele nem nézek a trailerébe. A saiyuu gárdája már kapásból megér egy misét, és jól hallom, hogy Fukuyama Jun egy csajt fog játszani benne? Vagy az csak egy nagyon jó trap? :D Ehhez jön még hozzá, hogy Elizabeth a Gintama rendezője áll mögötte, úgyhogy néhány résznyi esélyt ennek is adok.

Így végigolvasva kizárt, hogy az összeset nézni tudjam, max. a felét, főleg hogy az ősszel még Jdrama is lesz, ami nézni szeretnék. ^^
Ja, és persze azért vannak mozifilmek is, amik érdekelnek. Továbbra is rá vagyok kattanva a Gothicmade-re, de a Fuse Teppou Musume no Torimonochou is érdekesnek tűnik, viszont ezek max. majd csak tavaszal lesznek elérhetőek.
Tags: anime
Subscribe

 • Őszi étlap

  Mivel lassan október lesz és elindulnak a sorozatok, úgy gondoltam lassan időszerű lenne írni pár…

 • Guren no Yumiya full

  A klip gáz, de hát a japán klipek már csak ilyenek. ^^’ Gondlom senkinek se újdonság a…

 • A tavaszi szezon eddig

  Hát eddig nem ájultam el ettől a szezontól, van egy-két ígéretes sorozat, de azok közül,…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments