Mariko (akagechan) wrote,
Mariko
akagechan

 • Mood:

Az ősszi szezon eddig
A kellemes meglepetések:

Psycho-Pass
Mindenféle elvárások nélkül ültem neki a sorozatnak, és ha az első rész még nem is, de a második és a harmadik már sikeresen meggyőztek, hogy érdemes néznem. A sztori ugyan nem a legeredetibb (merít egy kicsit a GitS-ből, a Különvéleményből, a nyitójelenetről meg a CB jutott eszembe), de nagyon érdekesen világa van, ami könnyen átcsaphat akár disztópiába is. Egyelőre csak a világot és a karaktereket mutatják, de reméljük idővel egy jó sztorit kapunk majd hozzá.

Ixion Saga DT
Ez a sorozat olyan mintha a Gintama kistestvére lenne, azt a szintet ugyan nem üti meg, de egyértelműen ugyanazon az úton jár (már csak a tama viccek miatt is XD). Eddig kb. minden részre jutott legalább egy olyan poén, amit hangosan tudtam nevetni. Nagyon remélem, hogy később tartani tudja majd ezt a színvonalat. Ja és persze Let’s go E. D.! XDD

A csalódások:

K
Sajnos az aggodalmaim beigazolódtak, a gráf és a zeneszerző gázsija után a forgatókönyvíróra már nem maradt elég pénzük. A történet nem nagyon akar elindulni semerre (pedig egy 13 részes sorozat 5. részénél már illene), helyette inkább slice of life ökörködés kaptunk, ami önmagában még nem lenne baj, de a szereplők is elég sablonosak. Néha elsütnek egy-egy jobb poént Kanda Kuro kárára, de ennyi az összes, amit értékelni tudok benne. Esetleg a sztori még később összekaphatja magát, de a szereplőket már biztos nem fogom különösebben megkedvelni. Mivel már lement majdnem a fele, így dobni nem fogom, de eléggé meh.

Robotics;Notes
Na ezt viszont 4 rész után lapátra tettem, mert egyszerűen unalmas. Engem valahogy jobban emlékeztet a Hyoukára, mint a Steins;Gate-re, és nem csak azért mert az is ugyanígy elálmosított, hanem a karakterek és az egész iskolai klubos alapszituáció miatt. Ha esetleg később beindul a sztori, és valami izgalmas kerekedik ki belőle, akkor talán újra előveszem, de egyelőre nekem ennyi elég volt belőle.

Litchi DE Hikari Club
OK, ez nem vicces, csak simán WTF, de az nagyon. Az első részen még tudtam mosolyogni, de azóta minden epizódot fapofával ültem végig. A Furuya Usamaru fanságom miatt, meg mert csak 3 perces egy rész, most már végignézem, de ez így elég gyenge eresztés.

Amikért lelkesedem:

Kamisama Hajimemeashita
Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni, egyszerűen tökéletes adaptáció. Iszonyatosan aranyos és vicces. A fenti gif magáért beszél. ^^ Csak az a kár, hogy nem lesz hosszabb egy szezonnál, pedig manga lett volna bőven akár 26 részhez is. :(

Magi
Minél többet látok belőle, annál inkább elfog a vágy, hogy folytassam a mangát, amit csak azért hagytam félbe, hogy ne spoilerezzem le magamnak az animét. Érzem, hogy ennek még az anime vége előtt mangaolvasás lesz a vége. ^^’
Egyébként egyáltalán nem találtam zavarónak, hogy sűrítették kicsit az eseményeket az elején, sőt lehet, hogy még jót is tett, csak innen már adaptáljanak normál tempóban, mert úgy nézem, most fog beindulni a sztori.

Gintama
Ehhez se nagyon tudok mit hozzáfűzni. Az előzőhöz hasonló zsenialitással indított ez a Gintama szezon is! XD Viszont sajnos most egy darabig valószínűleg ismétlések jönnek majd. Na de előbb utóbb csak elérünk a Yamazaki love storyhoz és a Samurai Country archoz is. :)

A többi versenyző:

Sukitte Ii na Yo
Nem nagyon tudok mit írni erről az animéről, mert ezeket a részeket még olvastam a mangában, és elég hű adaptáció, úgyhogy eddig még nem sok újdonsággal szolgált. Minden esetre eddig egy nagyon kedves shoujo sorozat, reméljük ilyen is marad.

Zetsuen no Tempest
Alapvetően tetszik a sorozat, csak az nem, hogy időközönként be-be toldogatnak részeket a történetbe. Nem lógnak ki túlságosan a plusz jelentek, de ha igaz amit pletykálnak, és tényleg csak 13 részes lesz az anime, akkor így semeddig se jutnak a sztoriban. Márpedig én ezt a sorozatot a kimondottan sztori miatt nézem, szóval örülnék, ha minél tovább eljutnának az adaptációval.
Tags: anime
Subscribe

 • Őszi étlap

  Mivel lassan október lesz és elindulnak a sorozatok, úgy gondoltam lassan időszerű lenne írni pár…

 • Guren no Yumiya full

  A klip gáz, de hát a japán klipek már csak ilyenek. ^^’ Gondlom senkinek se újdonság a…

 • A tavaszi szezon eddig

  Hát eddig nem ájultam el ettől a szezontól, van egy-két ígéretes sorozat, de azok közül,…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments