?

Log in

No account? Create an account
hiver

Guren no Yumiya full

A klip gáz, de hát a japán klipek már csak ilyenek. ^^’


Gondlom senkinek se újdonság a szám, mert már vagy egy hete van rip a CD-hez, de most nem is magáról a zenéről szeretnék írni (ami nekem speciel nagyon tetszik), hanem inkább a reakciókról, amiket kiváltott a fanokban.

Sajnos amilyen népszerű volt a TV Size verzió, a teljes szám pont ugyanolyan mértékű elutasítást váltott ki az emberekből. Én már kb. két hónapja Linked Horizon/Sound Horizon számokat hallgatok, úgyhogy nekem nem volt meglepő a dal közepén az éles stílusváltás, vagy az, hogy nincs refrén, de ennek ellenére megértem azok csalódottságát, akik arra számítottak, hogy a szám elején az epic refrén(nek hitt rész) majd legalább négyszer megismétlődik a dal folyamán. Amit viszont nem tudok megérteni, sőt sokkolt, az a fellépő hate hullám, még olyan hozzászólást is olvastam, hogy halna meg, aki a számot írta (amit valószínűleg nem gondolt komolyan az illető, de akkor is ^^’).

Az egészben az a legszomorúbb, hogy Revo (a Linked Horizon mögött álló zeneszerző, és jelen esetben az énekes is) saját bevallása szerint nagy Shingeki no Kyojin fan, a kezdetektől fogva olvassa a mangát, és ezt a kislemezt rajongói tiszteletadásként írta a sorozathoz. Igen az egész kislemezt, mert az animéhez kapcsolódik a harmadik szám is, amit nem fognak openingként használni.

Még egyszer leszögezném, hogy nem azzal van bajom, ha valakinek nem tetszik a szám, ez eleve nem kommersz jpop/jrock, úgyhogy nem is kell, hogy elnyerje mindenki tetszését, csak az utálkozást nem tudom hová tenni, sose tudtam…

Akit esetleg érdekel a dalszövegek angol fordítása:
Guren no Yumiya
Jiyuu no Tsubasa
Moshi Kono Kabe no Naka Ikken no Ie da to Shitara
Tags: , ,

Comments

A klip tényleg nem nagy szám, az zavart a legjobban hogy végig napszemüvegben volt Revo. Ennek van vmilyen oka?
Láttam már jó japán klipeket (kivétel a seiyuu klipek, azok más kategóriák), de valóban nem szoktam olyan hű de jól sikerülni.
A teljes Guren no Yumiya szám nekem nagyon tetszik, és most hogy mondod tényleg furcsa h nincs refrénje, de ezzel semmi bajom nincsen. ( Asszemn már örökre az a karaoke fog eszembe jutni róla amit elküldtem xD)
Láttam egy interjút Revoval a számról meg a készítéséről meg Shingeki no Kyojinról, ha érdekel szívesen összefoglalom neked.
Revonak nagy tetszik a hangja, egyedül a pasas nem x3
Hát... Revo ha éppen nem valamelyik albumszereplőjét alakítja, akkor minden nyilvános megjelenésekor napszemüveget visel. Ne kérdezd, hogy miért, már én is agyalta rajta, de nem jutottam semmire, minden esetre már a kezdetektől fogva így van, és ugyanúgy az imázsa része, mint a feketére festett körmök, vagy az anakronisztikus ruhák. XD

Japán klipekből már én is láttam jókat, csak sajnos a többség túl művésziesre van véve, vagy túl sok benne a CGI, amitől a nyugati szemnek furcsák. Erre a klipre sajnos a fentiek közül mindkettő igaz. ^^' De azt nem mondom, hogy nincsenek értékelhető pontja, mert pl. Revo az íjjal cool (csináltam is belőle gifet XD).
Az biztos, hogy gyakorlatilag mindenkit meglepett a teljes verzió (engem is). Baromi nagy volt a várakozás és talán az elvárás is ezzel a verzióval szemben ezért most sokan csalódásként érik meg a dalt. Őszintén megmondom, hogy most hallgattam végig először a számot, amikor kijött csak belehallgattam éshát első nekifutásra nagyon fura volt, de így másodszorra egyáltalán nem rossz.

Edited at 2013-07-14 10:41 am (UTC)
Azt odáig értem, hogy valaki csalódott, vagy hogy nem tetszik neki a szám, csak azt nem, hogy ettől miért kell rögtön utálni. Egyébként a második openinggel is hasonlót játszottak, mert azt meg már hallatlanban is fikázták, csak azért, mert ha nem a Guren no Yumiya, akkor az csak sz@r lehet. Picit szemellenzős ez a hozzáállás... ^^'
Hát szerintem ez nagyon emberi reakció, mármint a gyűlölködés. Mintha nem ismernénk a köztest, csak szeretni meg utálni tudunk.

Nekem a második openinget még szoknom kell, annyira megszerettem az elsőt. Általában átpörgetem az openingeket, amikor anime sorozatokat nézek (mert minek minden egyes epizódnál meghallgatni ugyanazt a dalt), de a Titan kivétel volt.

Edited at 2013-07-16 09:25 pm (UTC)
Elsőre nekem is fura volt a teljes verzió, de minél többször hallgattam meg, annál jobban megtetszett és most már imádom (nem csak a Gurent, de a Jiyuut is... a Moshi meg elsőre is tetszett).
Amúgy a haterekkel meg ne foglalkozz, én már kezdek leszokni arról, hogy meglepődjek azon, hogy egyesekből milyen gyűlöletet tudnak kiváltani lényegtelen dolgok :D. Úgyse lehet ép ésszel felfogni, hogy miért tudnak egyesek így kiborulni :D.
Haters gona hate... tudom. ^^'

Egyébként bevallom elsőre nekem is meglepő és furcsa volt a szám, mert én is egy "normálisabb" dalra számítottam, de aztán második meghallgatásra már betalált. :D