Mariko (akagechan) wrote,
Mariko
akagechan

 • Mood:

Guren no Yumiya full

A klip gáz, de hát a japán klipek már csak ilyenek. ^^’


Gondlom senkinek se újdonság a szám, mert már vagy egy hete van rip a CD-hez, de most nem is magáról a zenéről szeretnék írni (ami nekem speciel nagyon tetszik), hanem inkább a reakciókról, amiket kiváltott a fanokban.

Sajnos amilyen népszerű volt a TV Size verzió, a teljes szám pont ugyanolyan mértékű elutasítást váltott ki az emberekből. Én már kb. két hónapja Linked Horizon/Sound Horizon számokat hallgatok, úgyhogy nekem nem volt meglepő a dal közepén az éles stílusváltás, vagy az, hogy nincs refrén, de ennek ellenére megértem azok csalódottságát, akik arra számítottak, hogy a szám elején az epic refrén(nek hitt rész) majd legalább négyszer megismétlődik a dal folyamán. Amit viszont nem tudok megérteni, sőt sokkolt, az a fellépő hate hullám, még olyan hozzászólást is olvastam, hogy halna meg, aki a számot írta (amit valószínűleg nem gondolt komolyan az illető, de akkor is ^^’).

Az egészben az a legszomorúbb, hogy Revo (a Linked Horizon mögött álló zeneszerző, és jelen esetben az énekes is) saját bevallása szerint nagy Shingeki no Kyojin fan, a kezdetektől fogva olvassa a mangát, és ezt a kislemezt rajongói tiszteletadásként írta a sorozathoz. Igen az egész kislemezt, mert az animéhez kapcsolódik a harmadik szám is, amit nem fognak openingként használni.

Még egyszer leszögezném, hogy nem azzal van bajom, ha valakinek nem tetszik a szám, ez eleve nem kommersz jpop/jrock, úgyhogy nem is kell, hogy elnyerje mindenki tetszését, csak az utálkozást nem tudom hová tenni, sose tudtam…

Akit esetleg érdekel a dalszövegek angol fordítása:
Guren no Yumiya
Jiyuu no Tsubasa
Moshi Kono Kabe no Naka Ikken no Ie da to Shitara
Tags: anime, revo, zene
Subscribe

 • Őszi étlap

  Mivel lassan október lesz és elindulnak a sorozatok, úgy gondoltam lassan időszerű lenne írni pár…

 • A tavaszi szezon eddig

  Hát eddig nem ájultam el ettől a szezontól, van egy-két ígéretes sorozat, de azok közül,…

 • Shingeki no Kyojin openingje annyira... EPIC!!

  Most akarom a teljes verziót!! >_< De miért, miért csak júliusban fog megjelenni a kislemez!? Azt hiszem addig…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 7 comments