Mariko (akagechan) wrote,
Mariko
akagechan

 • Mood:

Halloweeen to Yoru no Monogatari (új SanHora lemez)

 

Elvileg csak holnap fog hivatalosan megjelenni a lemez (vagy Japánban már holnap van?), viszont már a hétvégén volt hozzá rip, és dalszövegfordítás is van már az egészhez. Mindössze három számból áll, de lévén Revo nem nagyon szokott normális hosszúságú dalokat írni, így is több mint 20 perc hosszú. Természetesen ez is concept album, mint ahogy azt már megszokhattuk a zenekartól.

Hoshi no Kirei na Yoru
Ez a szám zseniális! Tíz és fél perc hosszú, és közben kb. öt ponton változik meg a stílusa és a hangulata, mindig az aktuális dalszövegrészhez igazodva, van ahol rockos, van ahol latinos, van ahol jazzes, de még egy kis ír népzene és country is befigyel. Revo pedig talán még sose énekelt ilyen bátran és magabiztosan, ennyiféle érzelemmel a hangjában.
A történet Amerika 19. századi történelmének összefoglalója egy ír bevándorló szemén keresztül, és a vége nem túl vidám, sőt kimondottan keserű. A dalszöveg legbriliánsabb része egyértelműen az, hogy Revo utal benne, az összes sztori albumára, még azokra is, amik egyelőre csak az ő fejében léteznek.

Asa made Halloween
Az a legrövidebb szám az albumon, a maga alig több mint három percével. Bármelyik másik előadónál ez normális számhossznak számítana, Revo azonban talán a doujin korszaka óta nem írt ilyen rövid dalt. Témáját tekintve sem éppen tipikus SanHora szám, ugyanis egy teljesen ártalmatlan, aranyos kis gyerekdalocska a halloweeni mókázásról, és amolyan összekötő kapocsként funkcionál az első és a harmadik szám között, amik mindegyikében fontos szerephez jut a Halloween este.

Oyasumi Lenny
Ez a leglassúbb szám az albumon. Több mint nyolc perc hosszú, de távolról sem olyan stíluskavalkád, mint a Hoshi no Kirei na Yoru. Kimura Hanayónak nagyon szép hangja van, ami tökéletesen passzol ehhez a dalhoz meg az anyaszerephez, ami játszik. Ő egyébként eredetileg musicalszínésznő, és Revóval most dolgozott együtt először, de remélhetőleg nem utoljára.
A történet narrátora ezúttal az első számból megismert férfi húga, aki a fivére után néhány évvel vándorolt ki Amerikába a családjával, a címben szereplő Lenny pedig az ő a kisfia. Nem akarok spoilerezni, de ez a szám se túl vidám, bár nem is annyira lehangoló a vége mint az elsőnek, mert ugyan szomorú, de mégis van benne valami szívet melengető.

A lemezen bónusz track is van, méghozzá kettő is, mivel a két különböző kiadásra nem ugyanaz került. Mindkettő instrumentális szám, a sima kiadáson az Asa made Halloween lassú zongoraverziója kapott helyet, a limitálton pedig az Oyasumi Lenny vokál nélküli fő dallama.

Letöltés

Angol nyelvű dalszövegfordítások:
Hoshi no Kirei na Yoru
Asa made Halloween
Oyasumi Lenny
Tags: revo, zene
Subscribe

 • Őszi étlap

  Mivel lassan október lesz és elindulnak a sorozatok, úgy gondoltam lassan időszerű lenne írni pár…

 • Guren no Yumiya full

  A klip gáz, de hát a japán klipek már csak ilyenek. ^^’ Gondlom senkinek se újdonság a…

 • A tavaszi szezon eddig

  Hát eddig nem ájultam el ettől a szezontól, van egy-két ígéretes sorozat, de azok közül,…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments