?

Log in

No account? Create an account
natsume

Életem első conja!


Hosszú-hosszú tervezgetés és vágyakozás után végre én is kijutottam a hétvégén a conra. ^^ Egyedül túl nyuszi voltam nekivágni az útnak (bár mint utólag kiderül nem is olyan bonyolult megközelíteni a PeCsát), de most végre összejött egy háromfős kis delegáció, és így, hogy nem állt fenn a veszélye, hogy totál eltévedek egyes-egyedül, már fel mertem utazni a fővárosba. Sajnos a többi kanizsaival, akik a fővárosban tanulnak nem sikerült találkoznunk (egyedül Erdát csípte el Peorth, amikor lefelé jött a színpadról a CP után), ezt legközelebb jobban meg kell szerveznünk.

A tömeg: Mivel előzőleg láttam már képeket és beszámolókat a conról, így nem lepet meg az irdatlan emberáradat és a hosszú kígyózó sorok látványa (meg a rózsaszín parókás, két méteres, férfi Yachiru cosplayereké ^^). Előrelátóan már pénteken felutaztunk a fővárosba, hogy szombat reggel időben kiérjünk a PeCsához, és ne órákkal a nyitás után jussunk csak be. Amikor 7.15-kor, majdnem két órával a pénztárnyitás előtt odaértünk, a helyben vásárlós pénztárnál már hosszú sorban álltak az emberek (Vajon az elől állók hányra jöhettek?), szerencsére az elővételes sorban, ahová nekem kellett állnom, még szinte alig voltak. Erdáék elrohantak megkeresni a cosplayer bejáratot, de azt még maguk a segítők sem tudták, hogy hol lesz (A szervezettség csúcsa!), végül mire megkapták a jegyeiket, már a kaput is kinyitották és özönlöttek befelé az emberek. (Az a kálvária, amit Erda kiállt, hogy megszerezze a vasárnapi jegyeiket meg egy külön beszámolót érdemelne!).
Amikor végre mind bejutottunk, az épületben szinte mozdulni sem lehetett a folyosón, még a ruhatár megközelítése is komoly kihívás volt, iszonyatosan sokan voltak. Egyrészt jó volt látni a sok otakut egy helyen, másrész viszont annyira nem volt levegő, hogy az első körben meg sem próbáltunk vásárolni (ami utólag kiderült, hiba volt).

Cosplay: Nagyon sok nagyon szép ruha készült a versenyre (meg a versenyen kívülre), és remek előadások is voltak vasárnap, bár az utóbbi inkább csak a csoportosoknál, ez egyénik elég gyengécskék voltak (az uccsó csajt kicsit sajnáltam is, még csak a közepén tartott a műsorának, de már kezdtek kivonulni az emberek), egyedüli kivétel a rappes-görkoris srác volt a Megamanből. A csoportosok között a brakes Nautó csapat vitte a prímet, ők nagyon profik voltak, de sajnos a performance végéről már lemaradtunk, mert indult a buszunk, úgyhogy szavazni sem tudtunk. A craftsmanship győztese a mi szívünk szerint Erda volt, de ezzel sajnos a zsűri nem értett egyet. :( Azért a ruháját dicséri, hogy mindenki le akarta fotózni, pedig a többségnek valószínűleg gőze sem volt, hogy kinek is öltözött (a konferansziénak még az anime címének kimondása is kihívást okozott).
A díjazottak közül a kékruhás, hatalmas fejdíszt viselő csaj volt a kedvencem a Trinity Bloodból (meg kellene már néznem a sorozatot, ha már ennyien cosplayelnek belőle), de én szívem szerint jutalmazta volna a Haydének öltözött lányt is.
Az egyetlen dolog, ami zavart, hogy egyes emberek nem rendelkeznek önkritikával. Az OK, hogy valaki szépre megcsinál egy jelmezt, de azt tudni kell viselni is, és nem mindenki alkalmas minden karakter eljátszására. Ha D kosaras melltartó hordassz, ne próbálj férfi szereplő eljátszani, mert akármilyen jó is a jelmezed, úgy fogsz kinézni, mint egy rossz transzvesztita!

Vásárlás: Ahogy írtam feljebb az első körben nem tudtunk vásárolni, és vagy ezért, vagy mert alapból nem is árulnak olyan mangát, amit én szívesen vennék, csak két kötet angol nyelvű Saiyuki Reload mangát sikerült beszereznem (megjegyzem piszkosul drágán, pont ugyanennyibe jött volna ki, ha postaköltséggel megrendelem az Animeboltból). A magyar nyelvűek közül természetesen megvettem mindent, ami frissen megjelent és érdekel, ez már egy elég komoly összeg és lista lett: Angyalok menedéke 4. (végre fél év után!), Chrno Crusade 1., Démonnapló 4., Hellsing 4., Ruróni Kensin 6., Trigun 2., Vörös Kert 1.
Ezen kívül kaptam még Mangafanéktól bóniuszként egy Bleaches kitűző szettet, és vettem egy Kuroshitsuji kitűzőt, ami már a táskámat díszíti. ^^
Pockyt nem vettem, pedig ki akartam próbálni, de olyan rohadtul drágáért vesztegették, hogy egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy megvegyem. :(

Apróságok:

A fanficverseny díjazása egy röhej volt! Az első helyezést minden kategóriában én is azoknak adtam volna, akiknek a zsűri, de az azért kicsit durva volt, hogy a 9 díjat összesen 4 ember vitte el. Volt egy csaj, aki 3 díjat is bezsebelt! És akkor még úgy állt ki a zsűri a díjkiosztó előtt a színpadra, hogy nagyon erős volt a mezőny.
A Gintamát kishazánkban nagyon kevesen ismerhetik, mert amikor a tombolahúzáskor (egyébként mi akkor tudtuk meg, hogy van tombola ^^) kisorsoltak e Gin-chan plüsst, gőzük sem volt, hogy mi az és miből van.
Ha már a tombolahúzásnál tartunk, ez volt a szombati nap legjobb műsora, a csaj, aki húzta eszméletlen dumával rendelkezett, neki nem csak szimpla tombolahúzást kéne vezényelnie, hanem valami komolyabb műsornál is kiállíthatnák.

Szombaton megnéztük a Wonderful Days című filmet. Nagyon szépen volt kivitelezve, és a nagy vásznon nézve még jobb élmény volt, de a sztorija nem igazán volt combos.

Egy csomó minden volt, amire még kíváncsi lettem volna, de egyszerűen nem jutottam el oda, hogy megnézzem. A workshopok pl. teljesen kimaradtak, a manga kissában sem voltunk, egy előadást sem hallgattam meg (mert mind ütközött a CP-vel), a karaoketól mondjuk már a sátorból kiszűrődő hangok elegek voltak ahhoz, hogy elriasszanak (bőven sok volt a csaj a vasárnapi egyéni performance-nál, aki olyan hamisan énekelt). Amit viszont leginkább bánok, hogy nem néztem meg a DDR-t, mondjuk az én két darab bal lábammal, ki nem próbáltam volna, de azért szívesen megnéztem volna, milyen.

Összességében nagy élmény volt, csak túl noob voltam ahhoz, hogy mindent teljesen kiélvezzek, de majd legközelebb jobban szervezem a dolgokat, mert biztos lesz legközelebb, ha nem nyáron, akkor ősszel. :D

Comments

A Gintamát kishazánkban nagyon kevesen ismerhetik, mert amikor a tombolahúzáskor (egyébként mi akkor tudtuk meg, hogy van tombola ^^) kisorsoltak e Gin-chan plüsst, gőzük sem volt, hogy mi az és miből van.

Izé, hi. Én vagyok a csaj, aki a tombolát húzta, idelinkeltek. Csak annyit akartam mondani, hogy megismertem a Gintamát (azért nem láttam elsőre, mert a színpadon nagyon a szemembe sütött a fény), még próbáltam is viccelődni, hogy Gintama/kintama, de nem láttam, hogy leesett volna az embereknek D:

...asszem ennyi xP
OK, ez esetben viszont részemről ciki a dolog, amiért nem esett le a poén. *elássa magát szégyenében*

Amúgy én volnék a csaj, aki bekiabált a jobbszélről. ^^
Heh. Barátnőm nagy Gintama-fan, ő ismertetett meg vele. Nekem annyira mondjuk nem tetszett, csak pár részt néztem meg, de külföldön tényleg tök nagy fandomja van. ^^

Bár nem sokat lehet lefelé látni a színpadról, rád emlékszem! :D
Hát igen, nem mindenkinek jön be a Gintama féle humor, nagyon fárasztó tud lenni, ráadásul a sorozat színvonala is elég hullámzó. ^^
Tök fura, mert nekem nagyon elborult humorom van (ki gondolta volna?), és mégse jött be. :/ Valahogy... leült. Pedig az Excel Sagát meg a Puni Puni Poemit meg a Jungle wa itsumo hale nochu guu-t is végignéztem.

Hát, nem tom. *shrug*

(Az ott Sebastian az ikonodon? Mert úgy néz ki, mint Neuro. o_O)
Nekem meg az Excel Saga feküdte meg a gyomrom, a Puni Puni Poemivel épp ezért már nem is mertem próbálkozni. ^^

(És igen, az ott Seb. XD De most, hogy mondod, tényleg olyan arcot vág, amilyet Neuro szokott.)
Az ES színvonala sajna pár rész után elkezdett csúszni, de a finálé megérte... meddig bírtad?

(Neuro = überlove. És pont most lett vége a mangának, hüpp.)
Végig bírtam nézni az Excel Sagát, az uccsó musicales rész tényleg ütött! XD

Neuróból csak az animét láttam, és úgy voltam vele, hogy maga Neuro eszméletlen jó karakter (meg Takehitó a seiyuuja, ami további plusz pont), de az epizodikus, nyomozgatós történet nem igazán jött be. Mondjuk azt nem tudom, hogy a manga mennyiben tér el az animétől.
Üüüüh, a manga BETEG. De tényleg. Amúgy az egész fandom szerint ezerszer jobb, mint az anime - érdemes elolvasni, egy csomó helyen fenn is van (pl. onemanga).
Na majd akkor lehet, belenézek valamikor. Eredetileg úgy is a mangával szemeztem, mert különleges a rajzstílusa, de valamiért mégis az animénél kötöttem ki. Ezek szerint hiba volt. ^^
Óóóó!!! De jó lett volna összefutni! :)) Most nem akarok részletesen mesélni az én tapasztalataimról, mert már írtam egy nagyon hosszú bejegyzést, itt csak annyit jegyeznék meg, hogy igen, sajnos a többségnek az 'anime' szóra annyi jut eszébe, hogy Bleach, Naruto meg Death Note. :((( A sok L, Misa meg Bleaches kari cosplaytől már kiütést kapok. Tény, hogy vannak jobbak (pl.: vasárnap volt egy eszméletlen jó Naruto, igaz, a Shipuu specből), de... könyörgöm, muszáj egy farmerhez fehér pulcsit felvenni, és azt mondani magadról, hogy te vagy L, miközben nyalod azt a hülye nyalókát? Áh... Na jó, inkább nem is mondok semmit. Szerintem is a breakes Narutós csoport volt a legjobb. A sok tánci-tánci perfből, Caramelldansenből meg miegymásból már elég lehetne, ha engem kérdeznek... Dehát ez van. :))
Tényleg jó lett volna összefutni, de nekem még azokkal sem sikerült, akiket személyesen ismerek, túl sok volt a befogadásra váró újdonság és lefoglalta minden figyelmemet. ^^